Skip to main content

A RMDSZ Kommandó Községi Szervezete február 21-én, kedden tartotta tisztújító ülését. Az eseményen jelen levő 32 küldött újra Opra Béni János alpolgármestert bízta meg a szervezet vezetésével. Az elöljáró munkáját a következő négy évben az újonnan megszavazott választmány segíti.  


Tamás Sándor, 
az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: ,,A legfrissebb népszámlálási eredmények értelmében Kommandó a megye legkisebb települése. Sajnos a kis és távoli vidéki településekről egyre többen költöznek nagyobb községekbe vagy városokba és főként fiatalok, ez Kommandóra is igaz. Úgy tudunk ezekkel a trendekkel szembefordulni, hogy a településeken lakók életminőségét javítjuk, valamint a jövő generációjába, az oktatási intézményekbe fektetünk. Ez pedig nekünk, közéleti vezetőknek a felelősségünk és feladatunk. Az elmúlt 10 évben számos nagyobb fejlesztést vittünk végbe Kommandón. A legfontosabb, hogy a háztartások 90 százalékában vezetékes víz van. Továbbá aszfaltoztuk és kockaköveztük az utcákat, újjáépítettük a sportcsarnokot, korszerű táborhelyet hoztunk létre, teljesen új iskolát és óvodát építettünk, folyamatosan támogatjuk az egyházakat.” 

Opra Béni János, az RMDSZ Kommandó Községi Szervezetének elnöke megköszönve a bizalmat, beszámolt eddigi munkájukról: ,,Az RMDSZ Kommandó Községi Szervezete minden évben támogatta a kulturális rendezvényeket, a március 15-i és augusztus 20-i megemlékezéseket, hogy közösségünk méltó módon ünnepelhessen. Fontosak számunkra fiataljaink, minden évben díjjazzuk a legjobb tanulókat, a gyerekeknek karácsonykor ajándékcsomagot osztunk, valamint támogatjuk az ifjúsági szervezet megalakulását is. Folytatjuk az eddigi programjainkat, a jövőben szeretnénk megerősíteni és lendületet adni az új terveknek. 

Kocsis Béla, Kommandó polgármestere felszólalásában az elmúlt négy év közigazgatási munkálatairól, és a jövőbeli tervekről számolt be,,Az elmúlt években rengeteg megvalósítást vittünk véghez: ivóvízhálózatot építettünk ki, tűzcsapokat szereltünk fel, újjáépítettük a 2017-ben leégett iskola épületét, amelyben modern osztálytermeket és egy sporttermet is kialakítottunk, településünk új egésszégügyi központtal és gyógyszertárral gazdagodott, valamint elkészült az új híd a Nagybászka-patak felett. Egyre nagyobb az érdeklődés a turizmus iránt, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk rá, megépítjük a kisvasutat, amely kis térségünk mágnese és vonzereje is lesz. Kommandó jövője a turizmusban rejlik.”   

A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, valamint megválasztották az egyeztető tanács, a fegyelmi és etikai bizottság tagjait.  

RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája      

 2023. február 22.