Skip to main content

A Háromszéki Képviselők Tanácsa (HKT) Kelemen Hunort, az RMDSZ szövetségi elnökét támogatja az elnöki tisztség további betöltésére. A HKT szombaton, március 18-án Zágonban tartott ülést, amelyen a háromszéki kongresszusi küldöttek névsorának elfogadása mellett a következő időszak politikai kihívásairól, a munka összehangolásáról is egyeztettek.    

 

Kiss Augustin, Zágon polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető-alelnökének, aki felszólalásában felhívta a figyelmet a nemrég indított Közösségi Konzultáció kampányra. „Az elkövetkező időszak egyik legfontosabb kihívása, hogy ‹‹A közösségért kormányzunk›› kampányunk által minden egyes településünkön összegezzük eddigi eredményeinket. A 2024-es rendkívüli választási év akkor lehet sikeres, ha előtérbe helyezzük az RMDSZ-t, csapatmunkánk eredményeit, hiszen az Európai Parlamenttől a kormányzaton keresztül az önkormányzatokig, mindannyian azért dolgozunk, hogy közösségeink az elérhető fejlesztési források nyerteseivé váljanak” – emelte ki Horváth Anna.  

A küldöttek egyöntetű szavazatukkal támogatják, hogy Kelemen Hunor folytassa RMDSZ-elnöki megbízatását. „Néhány fontos mérföldkövet megemlítve: az elmúlt 12 évben, mióta ő a szervezet elnöke, sikerült a nagy ellentéteket kisimítani, konfliktusokat megoldani. Az RMDSZ viszonya a Fidesszel 2011 előtt rendkívül feszültté vált, Kelemen Hunor elnökként azonban nemcsak, hogy rendezte, hanem barátivá tette ezt a kapcsolatot. Nagyon fontosnak tartom ezt, mivel a mi székelyföldi közösségünk is hasonló értékrendet követ, mint a magyarországi kormánypárt. Elnöksége alatt az RMDSZ vissza tudta szerezni a helyhatósági választáson Marosvásárhely és Maros megye, illetve Szatmárnémeti és Szatmár megye vezetését. Kelemen Hunor személyében egyensúlyt és összhangot képviselő elnöke van a szövetségnek”– hangsúlyozta Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.  

A Háromszéki Képviselők Tanácsának elnöke, Márton Árpád vezette az ülésszakot, amelyen a jelenlevő 53 tag elfogadta kongresszusi küldöttek névsorát. Háromszékről 79 tagú küldöttség – 55 korporatív, 24 választott taggal – vesz részt a Temesváron megszervezésre kerülő kongresszuson, ismertette az ülésen Bodor László, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke.  

 az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája  

2023. március 18.