Skip to main content

Egy csapatként, a folytonosság jegyében mutatták be Kézdivásárhelyen a háromszéki városok polgármesterjelöltjeit és a Kovászna megyei tanácselnökjelöltet. Háromszéken az RMDSZ színeiben újrázni készül a jelenlegi megyei tanácselnök, Tamás Sándor és a négy magyar többségű város polgármestere, így Antal Árpád Sepsiszentgyörgyön, Bokor Tibor Kézdivásárhelyen, Gyerő József Kovásznán és Benedek Huszár János Baróton.

 

A Vigadóban szerdán megtartott jelöltbemutatón elsőként Kelemen Hunor szövetségi elnök köszöntötte az egybegyűlteket, és elismerően szólt az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének csapatáról. Háromszék azért van jó helyzetben, mert hosszú évek óta meghonosodott a politikai stratégiai gondolkodás, és e szerint cselekednek a megyében, a városokban, a községekben és az összes településen. Azt gondolom, hogy Háromszéken győzni fogunk az önkormányzati választásokon, viszont az európai parlamenti választások végkimenetele rajtunk múlik. Az Európai Parlamentben akkor van hangunk, ha ott vannak a képviselőink. Elkezdtünk egy olyan munkát, amelynek van eredménye, elkezdtünk építeni egy utat, amelyet folytatnunk kell. Ha nem vagyunk jelen az Európai Parlamentben, akkor némák vagyunk: egy millió kétszázezer ember pedig nem maradhat néma” – hangsúlyozta a szövetségi elnök.

 

Bizalom, biztonság – ezt jelenti ma Háromszék. Bebizonyítottuk, hogy a hitelesen végzett politikai és fejlesztési munka, az emberekre odafigyelő építkezés, a kiszámíthatóság, a csapatmunka bizalmat hozott az emberek részéről szervezetünk irányába. Az eredményeket erősítette az is, hogy éveken keresztül Háromszék a béke szigete volt a magyar-magyar párbeszédben és együttműködésben. Egyre jobb itthon, Háromszéken élni. Ezt az összefogást folytatjuk 2024-ben is” – emelte ki Tamás Sándor, az RMDSZ Kovászna megyei tanácselnökjelöltje. Mint elmondta: „ebben az évben itthon meg kell szilárdítani szövetségünket az emberekkel,  Bukarestben és Brüsszelben pedig meg kell védenünk Székelyföld érdekeit. Ez a tétje 2024-nek. Ehhez két dolgot kell legyőznünk: a magyar közönyt és a román AUR-t”.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármesterjelöltje a választások tétjét hangsúlyozta: „Sepsiszentgyörgy a legnagyobb magyar többségű város, és mi érezzük ezt a felelősséget: mindig többet vállaltunk, többet tettünk, mint ami csak a szentgyörgyiekről szólt. Szentgyörgy a bajnokok városa. Vannak, akik meg akarnak minket állítani, nem szabad hagynunk! Folytatnunk kell a munkát, megállás nélkül. Sőt, lendületet kell adnunk: még többet és még jobban kell csinálnunk. Még erősebbnek kell lennünk az elkövetkező 10 évben, hogy győzzenek a szentgyörgyiek!”

Tizenkét év munkájának gyümölcse most érik be. Kézdivásárhely egy jobb, élhetőbb város lett: új pályára állítottuk az egészségügyet és a tanügyet, segítjük a fiatal családokat olyan beruházásokkal, amelyek a mindennapjaikat teszik könnyebbé. Hiszem, hogy a munkát csak letenni lehet, befejezni nem, és azért pályázom újabb négy évre, mert az elmúlt 12 év megmutatta, hogy a fejlődéshez idő, csapat és kitartás kell” – nyomatékosított Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármesterjelöltje.

Baróton hosszú évek lemaradását kellett behozni, ezért alapos újratervezésre volt szükség. Az elmúlt három év kihívása az volt, hogy megállítsák a lefelé tartó várost és újjáépítsék. 2020 óta ezen dolgozik Benedek Huszár János, aki a szerdai eseményen elmondta: „Erdővidéket mindig egységes kistérségnek kezeltem. Barót ennek a centruma, és azt szeretném, ha a következő választások eredményei olyanok legyenek, amellyel a következő évtized együttműködését alapozhatjuk meg: élhető várost, fejlődő falvakat és virágzó Erdővidéket építsünk.” 

Gyerő József, Kovászna város polgármestere kiemelte: „A városunk célját, fejlesztési stratégiáját a kovásznaiak igényei szerint alakítottuk ki. A siker titka a kemény kitartó munka. Mi e gondolat mentén dolgoztunk az elmúlt négy évben, és a jövőben is ez szerint szeretnénk folytatni munkánkat. Nekünk az az érdekünk, hogy településünk fejlődjön, gyermekeinknek jó legyen itthon élni.” 

Háromszéken az önkormányzati választások tétje az, hogy Szövetség csapata folytatni tudja a megkezdett munkát. A közvéleménykutatások is igazolták, hogy az RMDSZ-es önkormányzatok jól végzik a munkájukat, itthon felmutatható eredmények születtek, településeink fejlődnek.

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája

2024. március 13.