Skip to main content

Célirányos támogatás háromszéki fejlesztésekre 

A háromszéki parlamenti képviselet javaslatára Kovászna megye 5 millió lej célirányos támogatást kap a jövő évi állami költségvetésből. A 2024-es országos költségvetés kidolgozása során lehetőség nyílt plusz források megszerzésére, ennek megfelelően több helyi fejlesztés támogatása került be az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselői: Miklós Zoltán, Könczei Csaba, Gál Károly, Benedek Zakariás, valamint Fejér László Ödön szenátor javaslatára.

Az RMDSZ az egyedüli Romániában, amely megkérdezi az emberek véleményét, konzultál fontos döntéseket megelőzően, fejlesztési terveit a közösség igényei alapján alakítja. A nemrég zajlott Közösségi Konzultáció során a háromszéki emberek az egészségügy fejlesztését, a munkahelyek teremtését, illetve a sport és az infrastruktúra fejlesztését határozták meg prioritásként. Nekünk, érdekvédelmi szövetségként is ez a prioritásunk. Csapatban dolgozunk, a törvényhozásban is a közösség érdekeit követjük. Parlamenti képviseletünk eredményes munkájának köszönhetően a jövő évben több Kovászna megyei fejlesztés finanszírozására is sor kerül az állami költségvetésből. Ennek megfelelően 750 000 lejt fordíthatunk a sepsiszentgyörgyi ipari park bővítésére és fejlesztésére, 750 000 lejt a megyeszékhelyi Kisstadion helyén épülő sportközpontra, 1 500 000 lejt a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtár felújításának befejezésére, 500 000 lejt a baróti kórház infrastruktúrájának fejlesztésére és korszerűsítésére, 500 000 lejt a kovásznai polgármesteri hivatal hőszigetelésére, 1 000 000 lejt a kézdivásárhelyi kórház járóbetegrendelőjének bővítésére és felszerelésére” – ismertette Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Mint rámutatott, számtalanszor beigazolódott, hogy a magyar települések és közösségek fejlődése csak az RMDSZ-nek fontos. „Minden olyan testületben, intézményben ott kell lennünk, ahol rólunk döntenek. 2024 szuperválasztási év lesz, hiszen négy választást szerveznek Romániában. Június 9-én európai parlamenti választásokat, majd ősszel önkormányzati, államelnöki és parlamenti választásokat tartanak. Látjuk, hogy az AUR milyen módszerekkel próbálkozik, »magyarul beszélő románoknak« nevez minket. Frappáns választ kell adnunk Háromszéken is a provokációkra, összefogással mutassuk meg közösségünk erejét” – nyomatékosított a megye elnöke.

RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet 

2023. december 27.