Skip to main content

Idén is megszervezte az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete az Illemtan táborát, amely az elmúlt évekhez képest annyiban változott, hogy az angol nyelvet is becsempészték a foglalkozások alatt.

Az egyhetes nappali táborban tizenöt, 7-10 év közötti gyerek vett részt július 31. és augusztus 4. között, a Borudvarban található Pajtában. A gyerekek ez idő alatt különböző élethelyzetekben sajátíthatják el az alap illemszabályokat, elméletben és gyakorlatban egyaránt.

„Hagyományainkhoz híven idén is az általános illemtan szabályait gyakoroltuk a résztvevő gyerekekkel. Emellett angol nyelvű foglalkozásokon is részt vettek, kreatívkodtunk és a város intézményeit – a polgármesteri hivatalt, a Vigadó Művelődési Házat, az Incze László Céhtörténeti Múzeumot – ismerték meg, valamint meglátogattuk a Gyűjtemények házát is. Hála és köszönet támogatóinknak, a szülőknek, hogy évről- évre elhozzák gyerekeiket, hogy maradandó közösségi élményben részesüljenek, valamint az intézmények munkaközösségeinek, hogy idén is tartalmas programokkal fogadtak minket. Találkozunk jövőre!” – mondta Gábor Orsolya tanárnő.

Domokos-Fejér Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke kiemelte: „Azt gondolnánk, hogy felgyorsult világunkban egyre kisebb hangsúlyt fektetünk az illemtani szabályokra. Szerencsére ez nem így van. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kézdivásárhelyen az évről-évre megszervezett Illemtan táborba a meghirdetés után pár nappal már beteltek a helyek, túljelentkezés volt. A szülők már az év elején érdeklődnek a táborról, vannak, akik már akkor felíratják a gyereküket. És bár az életben sok minden változik, a divat, az öltözködés, a kommunikációs szokásaink, stb. az alapvető illemtani szabályok örökérvényűek.” 

az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája