Skip to main content

A RMDSZ Barátos Községi Szervezete tisztújító közgyűlést tartott február 8-án, szerdán. Az eseményen jelen levő 46 küldött egyhangúan választotta a szervezet élére Tánczos Ferenc Szabolcs polgármestert, akinek munkáját a következő négy évben az újonnan megszavazott választmány segíti.   

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke kiemelte: Barátos viszonylag kis községnek számít az 1409 lakosával, viszont az elmúlt években nagy dolgokat vittek véghez. Mind a három településen: Orbaiteleken, Pákén és Barátoson is többek között új hidakat, utakat építettek, korszerű közösségi házat, valamint oktatási intézményeket alakítottak ki. Mindez csak összefogással valósulhatott meg, hiszen a polgármester és csapata Orbaiszék, Háromszék és az RMDSZ közreműködésével tudta megteremteni azt az anyagi támogatási hátteret, amellyel Barátos község elindulhatott a fejlődés útján.” 

 

Tánczos Szabolcs polgármester kiértékelve az elmúlt időszak közigazgatási munkálatait elmondta: „Barátos községben az elmúlt 6 évben és a következő időszakban is a közösségünk számára lényeges terveket, együttműködéseket valósítottuk meg, a község érdekét szem előtt tartva. Ezt szeretnénk folytatni a következő években is, mivel ezeket mind azért tesszük, mert szeretjük szülőföldünket, Barátost, településeinket és a község lakóit.”  

A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, valamint megválasztották az egyeztető tanács, a fegyelmi és etikai bizottság tagjait.  

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája      

2023. február 8.