Skip to main content

 

Egyhangúan Ilyés Botond János polgármestert választotta vissza az RMDSZ Gelence Községi Szervezete élére a február 9-i tisztújító közgyűlésen jelen levő 206 küldött. Az elöljáró munkáját a következő négy évben az újonnan megszavazott választmány segíti. Haralyban Vikol Lehelt bízták meg a szervezet vezetésével. 

 

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke felszólalásában kihangsúlyozta: ,,Gelence a megye legnagyobb magyar községe, amire az itteniek büszkék lehetnek. Az, hogy több mint kétszázan összegyűltünk a mai találkozón azt jelzi, hogy Ilyés Botond a közösség embere. Gelencén az elmúlt két és fél évben egy irányba húzzák a szekeret. Kialakult az egyetértés, így egészen biztos, hogy két fontos dolog fog megvalósulni: a település fejlesztése és a közösség építése. Ez a két vezérelv, amiben eredményt érhetünk el, és ami előre viheti közösségünket, Gelence jövőjét is.  


Ilyés Botond polgármester az elmúlt négy év közigazgatási munkálatairól, és a jövőbeli tervekről számolt be: „A közös összefogásnak csak ereje tud lenni, és ennek községünkben is meglett az eredménye. Az elmúlt két évben húsz pályázatot tettünk le a megyei tanácshoz, amelyeket már meg is valósítottunk. Több közösségi esemény és infrastrukturális fejlesztés is megvalósult Gelencén, és még mindig vannak folyamatban lévő pályázataink is. Ezek mentén dolgozunk továbbra is.
 

 

Gelence és Haraly új lendületet kaptak, igazi közösségként fejlődnek. Ezt a helyi összefogást erősítették meg a mai elnökjelöltekre és választmányi tagokra leadott egyöntetű szavazatok számai. Erős, összetartó RMDSZ szervezet működik a községben. Ehhez nyújt továbbra is támogatást és partnerséget a széki, a megyei és az országos szervezet. Eredményes munkát kívánok továbbra is” – emelte ki a közgyűlésen részt vevő Fejér László Ödön szenátor. 

Az eseményen a polgármester díszoklevelet adott át Pakó Gábornak, aki hosszú ideje oszlopos tagjaként vesz részt a szervezet és a közösség életében egyaránt, valamint Kelemen Dénesnek, aki a nevelő és hagyományőrző munkája mellett a helyi és tágabb értelemben vett közéletben is aktív szerepet vállalt.  


A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, valamint megválasztották az egyeztető tanács, a fegyelmi és etikai bizottság tagjait.   

 

Csütörtökön Haralyban is tisztújító közgyűlést tartottak, ahol Vikol Lehelt választották a helyi szervezet élére, akinek munkáját a következő négy évben egy 14 tagú választmány segíti. Az eseményen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, elnököt, illetve olyan választmányt szavaztak meg a vezető mellé, amelynek tagjai a következő négy évben a magyar közösségért folytatják tevékenységüket. 

 

az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája 

2023. február 10.