Skip to main content

Elindult a jelentkezés a Háromszéki Középiskolás Sportolimpiára: a cél a mozgás népszerűsítése

 

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete és a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség útjára indítja a Háromszéki Középiskolás Sportolimpiát, erről tartott sajtótájékoztatót Bodor László az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet ügyvezető elnöke, Fejér Zoltán, Kovászna Megyei sportért felelős tanfelügyelő, Tamási Edmond-Roland és László Boglárka, testnevelő tanárok a sepsiszentgyörgyi városi stadionban.

Idén május 10-11. között a diákok 10 sportágban, 40 versenyszámban mérhetik össze erejüket egyéni, illetve csapatsportokban egyaránt. A sportok között szerepel asztalitenisz, atlétika, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, lábtenisz, röplabda, strandröplabda, streetball és úszás. A különböző versenyszámokban fiú, lány és vegyes csapatok is jelentkezhetnek. A mérkőzések Sepsiszentgyörgy sportlétesítményeiben és középiskolás sporttermekben fognak zajlani.

Azok a diákok, akik egyénileg és/vagy csapatban első helyezést érnek el, továbbjutnak Kolozsvárra, és képviselhetik megyénket az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián. A jelentkezéseket április 18-ig várják a programiroda@haromszekirmdsz.ro e-mail címre. Az űrlapokat és a szabályzatokat a szervezők e-mailben továbbítják minden Kovászna megyei magyar középiskolának, így érdemes megnézni a postafiókot, hogy egy iskola se maradjon le.

A mozgás népszerűsítése mellett az esemény célja az egészséges életmódra való nevelés, ugyanakkor szeretnék felhívni a figyelmet a közösség és csapatszellem erejére, hogy a diákok megtapasztalják az aktív életmód előnyeit.

A versenyek nemcsak a diákok, hanem a tanárok számára is erős összekötő kapocsnak bizonyulhatnak: a különböző településen oktató pedagógusok közötti együttműködés közvetlenebbé, és intenzívebbé tételét kívánják elősegíteni. Ugyanakkor, szilárd alapot biztosít az iskolák közötti párbeszéd kialakításához és fenntartásához, tapasztalatcserék lebonyolításához, valamint a közös projektekben való részvételhez, hangsúlyozták a szervezők.

RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája

2024. április 4.