Skip to main content

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete és az Aktív Nők Egyesülete felhívására 250 nem luxustáska csomag gyűlt Háromszéken. Az alapvető tisztálkodási és szépségápolási cikkeket tartalmazó táskákat rászoruló vagy bántalmazott nőknek ajándékozták az elmúlt hetekben.  

A nagyszámú adománynak köszönhetően idén több Kovászna megyei, bántalmazott vagy fiatal leányanyáknak otthont adó központokba, valamint rászoruló nagycsaládokhoz jutott a felajánlásokból. Az RMDSZ Nőszervezete a programot a Nők Elleni Erőszak Ellenes Mozgalom (NEEEM) részeként indította el évekkel ezelőtt. Ehhez csatlakozott a háromszéki szervezet is második alkalommal. 

Igyártó Réka, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének programfelelőse a kampány kapcsán elmondta: „2019-ben közel 150 nem luxustáska gyűlt, ebben az évben ez a szám jóval magasabb. Ez azt igazolja, hogy a nőszervezet egyre szelesebb körű tevékenységet folytat Háromszéken, valamint azt is, hogy az emberek szociális érzékenysége egyre kifinomultabb. Köszönet mindazon magánszemélyeknek, intézményeknek, cégeknek, egyesületeknek, nőszervezeti tagoknak, akik bekapcsolódtak a projektbe. Kétszázötven nőnek sikerült örömet szereznünk, s ha csak egy parányit is, de könnyebbé tettük mindennapjaikat, segítettük abban, hogy megőrizzék méltóságukat.”  

A következő intézmények, egyesületek és magánszemélyek részesültek az idei nem luxustáska csomagokban: sepsibükszádi nehéz sorsú nők és családjaik, az őrkői Ringató – Biztos Kezdet ház programjaiban részt vevő nők, a háromszéki Máltai Szeretetszolgálat rendszerében levő rászorulók, a kőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola diákjai, a Máltai Szeretetszolgálat által működtetett „A nő, mint esély” programban résztvevő háromszéki hölgyek, továbbá kézdialmási családi ház, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló, a megyeszékhelyi Közösségi Szolgáltatási Komplexum, az árkosi anyaotthon, a sepsibükszádi Szent Piroska otthon, a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ, valamint a baróti nappali központ és családi ház lakói. 

A program partnere ez alkalommal is az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete és a sepsiszentgyörgyi Ladies Circle egyesület volt.